Pages

Wednesday, January 22, 2014

Professor Langdons märkliga resa

Boken som jag ska recensera heter Inferno och är skriven av Dan Brown. Det är den femte som Dan har skrivit. I denna bok kastas man rakt in i ett äventyr som innehåller allt från gamla skatter till skottlossningar och mycket andra spännande saker. Boken är fylld av dramatik, mysterik och man får lära sig att även den närmaste kan gå bakom ryggen på dig.

Robert Langdon är professor inom symboler och föreläser på Harvads Universitet i Amerika.
Han är lång, smal och har brunt hår. Han ser ut som en typisk lärare med tweedkavaj och bruna byxor. Han är väldigt snabbtänk och lyckas alltid komma i trubbel. Han har mest inflytande på boken och är den största huvudkaraktären. Boken handlar om att Robert Langdon vaknar upp och kommer inte ihåg något, utan ligger i en sjuksäng med smärtor i kroppen. Därifrån går allt nerför. Han blir tvungen att rymma från sjukhuset, blir beskjuten av en lönnmördare och får reda på han lever just nu i en stor fara. Han får också reda på ett en man försöker förinta miljontals av människor, genom något man tror är en ny digerdöd. Han blir tvungen att följa Dantes Inferno in sitt försök att rädda mänskligheten. Bokens språk är ganska komplicerat och är inte lätt läst. Det kan bero på att man hoppar mellan de olika karaktärerna och får på så sett en helhetsbild över det som har hänt, inte som i andra böcker där det bara handlar om en person, där man följer honom från början till slut och inte ser vad folk runt omkring tycker och tänker.

Detta är nog en av de bästa böcker jag har läst och jag kunde inte sluta läsa den. Denna bok är så fängslande och så spännande att det nästa är omöjligt att sluta läsa den. Men det finns mycket mörka saker och om man är känslig, så finns det andra böcker. För den är väldigt mörk men är också helt underbar.

Boken får 9/10 i betyg!

No comments:

Post a Comment