Pages

Wednesday, January 22, 2014

En av dessa "erotiska" timmarna

En av dessa timmarna är en bok vars utspelar i mitten till sent 1700-tal. Boken är fylld av reser igenom Sverige, exotiska resor till östra Indien och gubb-tants erotik. Man skulle kunna tro att det skulle krydda till spänningen, men det får motsatt effekt och gör boken ännu tråkigare. Författaren till denna erotiska roman är Ylva Eggehorn. Hon föddes år 1950 och är ifrån Älvsjö. Eggehorn har skrivit ett antal andra böcker som Duvan och Lejonet och Liljekonvaljekungen. Förhoppningsvis är dessa böcker bättre än denna.

Boken börjar med att två olika bilder beskrivs. En bild på när hovet kommer med alla sina vagnar in till slottet och den andra bilden som utspelar sig om natten där en kvinna väntar otåligt på “den hemlige besökaren”. Den hemlige besökaren är då en av våra huvudpersoner vid namn Badin. Badin är en slav som man gav till det svenska hovet. Eftersom man hade en särskild syn på mörkhyade människor på 1700-talet, så presenterades Badin för hovet som en exotisk gåva. I början av boken får man även läsa lite om hans grymma barndom och senare i boken följer han mest med olika personer ifrån hovet. Det nämns även i boken att Badin och Charlotte De Geer  (Gustaf III:s första kärlek) har en liten erotisk incident där Badin bland annat har haft “ Hans finger i hennes doftande ros.” Det låter mycket komiskt och hade svårt att hålla mig för skratt när jag läste detta. Detta är dock påhittat. Författaren noga med att poängtera att genren är en historisk fantasi med ett tema som lutar emot det sensuella och erotiska i hovet.

Boken är lyckligtvis inte så lång, även fast det känns så. Boken bör nog läsas av äldre personen som saknar “doftande rosor” och de som intresserar sig för det gamla hovet.


2 av 5 bullar.

No comments:

Post a Comment