Pages

Wednesday, January 22, 2014

Bra men inte bäst

Solen rike är en krigsnovell av J.G.Ballard som är baserad på en riktig händelse i J.G.Ballards liv, när han som barn blev fångad och satt i arbetsläger under den japanska ockupation av Shanghai. Boken är inte än självbiografi men J.G.Ballard har tagit mycket från egna händelser
i sitt liv under den tiden det enligt mig gör boken så mycket bättre då bokens historia känns mycket verkligare.  

Boken var i börja lite lång tråkig och var rätt svår att komma in i särskilt i börja när han presenterar huvudkäraktären James och hur han och hans familj levde. Visserligen börja texten efter ett tag släppa och efter 50- 60 sidor så börjar berättelsen gå lite fortare nästan som om J.G.Ballard inte orkade skriva lika detaljerat i hela boken eller om han valde att skriva på det sättet. Boken är skriven i tredje person men boken känns ändå väldig mycket som en självbiografi. Egentligen vet jag inte riktigt om det är meningen att den ska kännas som en självbiografi men jag ser detta som mer av ett plus än ett minus.

I det hela är Solens rike en bra bok men inte den bästa i denna genre då det finns mycket bättre krigsböcker som skriver om samma scenario men mycket bättre. Solens rike får i slut betyg 3 av 5 stjärnor.

No comments:

Post a Comment