Pages

Monday, October 21, 2013

Snabba pengar!

Boken handlar om en kille som heter Micke och han har skuld till någon annan kille som heter Fredde. Det största problemet är att Micke har inte pengarna och han vet inte hur han ska få tag på pengarna så han måste tänka och bestämma sig vad han ska göra för att fixa pengarna han skyldig Fredde. Denna boken utspelas i Nystad i nutid av författaren Minna Nyman.

Denna boken handlar om en kille Micke som är skyldig en annan kille Fredde 20 000 kr och Micke har inte dom pengarna, så Micke övertalar sin flickvän Carro och hennes lillebror Kevin att hjälpa honom råna närbutiken. Med kniven mot halsen räcker kassörskan över pengarna, men något går fel. De åker fast. Nu ska åklagaren bestämma deras straff för rånet mot närbutiken. Jag förstår författarens tanke med denna boken, han vill att när man bryter mot lagen som måste man inse att man kommer få straff för det man gör och att man ska sluta göra brott. Författaren vill också säga om man är skyldig någon kille pengar och han hotar dig så ska man inte göra rån eller bryta mot lagen, man ska gå till polisen direkt för det var det Carro sa från början när hon fick höra vad som hände. Den här boken är mycket lätt läst och det är inte svåra ord som man inte förstår så det är en bra bok.

Denna boken rekommenderar jag till alla, människor måste förstå att sluta göra brott och bryta mot lagen man måste fatta att man kommer få straff och därför är denna boken bra för människor att dom börjar läsa denna så kommer dom kanske fatta att det är dumt att bryta mot lagen.

No comments:

Post a Comment