Pages

Monday, October 21, 2013

Roms Portar

Boken jag ska recensera heter Roms Portar. Roms Portar ingår i en serie av 4st spännande och mycket interessanta böcker. Man kan läsa dem i vilken ordning man vill, men det blir lättare att förstå och hänga med i böckerna om man läser dem i följd. I denna boken så får vi följa med i början av den unge Gajus liv.

Boken utspelar sig under romarriket stormaktstid och man dyker rakt in i ett liv hos en liten pojke på denna tiden. Gajus är ungefär 8 år och hans bästa kompis heter Marcus och är ungefär lika gammal. Gajus är en senatorson och är privilegierad medans Marcus är adopterad. I en scen tidigt i boken så får man reda på hur brutalt man bestraffades för att man överträdde gränsen till någon annans mark. Gajus och Marcus blir grovt misshandlade, men de ger sig inte, utan vill ha revanch mot Suetonius, han som misshandlar dem. De tränas i stridskonst av en legendarisk gladiator som hade kommit till Gajus gård för att jobba. Efter ett uppror av slavarna tvingas Gajus och Marcus till Rom. När de väl är inne i Rom så går de skilda vägar. Marcus tvingas åka iväg till Grekland för att bli soldat och får väl användning av det de lärde sig när de var små. Gajus däremot stannar i Rom och blir indragen i politiken mer och mer. Han kommer senare att bli den störste härskaren över Rom som någonsin skådats. Hans namn blir Julius Caesar.

Jag tycker att boken är väldigt bra och den är väl värd varje minut som man läser och man kan inte sluta, man vill bara ha mer. Jag hade rekommenderat denna boken till människor som vill läsa en bra bok och som gillar historia.

8.5/10

No comments:

Post a Comment