Pages

Monday, October 21, 2013

En fängslande berättelse

Boken ‘’Inte här hos oss’’ som är skriven av Antonia Avalle handlar om ett litet land som blir invaderat och ockuperat av ett större land. Det är en hemsk historia som även är en verklig historia om man refererar kring andra världskriget då Tyskland gick in och tog över polen. De visade ingen respekt för folket så trots man lyckades fly hade man varit med om sådana hemska saker att ens liv är för all framtid skadat. Man kan även där dra paralleller till andra världskriget då judarna slängdes i konsentrationsläger och även om dom lyckades fly från lägret hade man sett såpass hemska saker att man inte kan fortsätta leva ‘’normalt‘’.

Boken är hyfsad lätläst med enkelt språk. Det förekommer en del krigs tärmer men det är inget för avancerat eller allt för svårt att lista ut vad som menas. Bokens längd är utmärkt för en historia som denna. Det blir inte långtråkigt eller för tvärt slut. Den har en bra story som är händelserik och man får en inblick i hur bra vi har det i Sverige och att varje dag kan betyda liv eller död.

Jag gillar omslaget på boken, det är viktigt att omslaget är lockande och det tycker jag denna bocken har lyckats med och det är även anledningen varför du står med boken i handen och läser denna recension. Den gråa dystra färgen visar på sorg och olycka, taggtråden och strids flygen visar tydligt att det inte är någon lycklig bok utan man känner att det kommer bli en tragisk historia.

Jag tycker boken är läsvärd och skulle gett den 4 / 5. Det finns bättre böcker i denna genre men den var inte dålig på något sätt.

No comments:

Post a Comment