Pages

Monday, October 21, 2013

En äventyrlig berättelse

Titel: Brisingr
Författare: Christopher Paolini

Boken är spännande samtidigt som den väcker tankar om Eragons olika handlingar samt misstag. Miljön är väl beskriven och man får ofta en känsla av att uppleva olika händelser i boken.

Brisingr handlar om ett äventyr där man följer huvud personen Eragon och hans drake Saphira genom en serie av olika strider och händelser. Man följer dem genom kampen mellan gått/ont och Eragons sökande efter hämnd på hans dödade morbror Garrow. I Brisingr finns det mesta av vad man kan önska för en fantasyroman: drakar, alver, mystik, passion och strider.
Brisingr är en av tre böcker skrivna av Christopher Paolini tillhörande serien Arvtagaren. böckerna heter: Eragon och Den äldste. Christopher Paolini skrev Eragon när han var 15 år. Boken har snabbt blivit en succé världen över.
Boken är skriven på ett Mystiskt sätt där författaren bygger upp sammanhang och olika frågor till olika upplösningar.

Vid flera tillfällen genom alla tre böcker använder sig författaren av olika fantasy språk. T.ex. Farthen Dûr som betyder: Vår fadder, på dvärgiska.

Genom alla tre böckerna jagar Eragon tillsammans med Saphira två mystiska varelser, ra’zacerna för hämnd. Samtidigt är ra’zacerna det två sista av sitt släkte man kan ju fråga sig om det egentligen är nödvändigt för Eragon att jaga ner dem för att hämna sin morbror.

Eragon upptäcker också nya saker om sig själv genom boken där han bland annat upptäcker saker om sin etnisitet som han inte har kunnat tänka sig tidigare.
Man får också fråga sig själv om att Eragon blev en drakryttare var en gåva eller en börda.

Jag tycker boken är en läsvärdig bok som är intressant och man får en känsla av närvarande. Boken är relativt lång ca 790 sidor. Jag skulle rekommendera boken till individer från 12-20 år.

Boken får 7 av 10 blåbär i cirklar.

1 comment:

  1. vacker! Hos Akilles Säkerhet hittar du allt inom kameraövervakning, hemlarm, villalarm och mycket mer till riktigt låga

    priser! Hos oss har du även fri frakt.
    visit here Säkerhetskamera .

    ReplyDelete