Pages

Monday, October 21, 2013

Geim, Ett avancerat, välorganiserat och adrenalin pumpande spel med det verkliga livet som insats.

Boken handlar om en kille som heter Henrik Pettersson och har hamnat lite snett i livet. Han är smått kriminell och gör vad som behövs för att ha pengar till mat, lägenhet och öl. Livet är inte det roligaste för honom, tills han en dag hittar en telefon med ett spel som ger honom mening.

Spelet går ut på att göra olika uppdrag i verkliga livet, och filma med telefonen. De filmerna läggs sedan ut på ett Internet community där andra användare betygsätter och kommenterar. Lyckas spelarna med uppdragen så får de pengar insatta på sitt konto, fler visningar, kommentarer, betygsättningar och ju fler uppdrag de klarar, desto svårare och farligare blir de.
Henrik är inte rädd för att åka fast. Han har levt ett tufft liv och gör det mer för uppmärksamheten än för pengarna. I boken får man också följa en annan tjej, och deras historier kommer att flyta ihop. Dom är nästan motsatsen mot varandra, men hör ihop.

[geim] är en otroligt spännande och intensiv bok, från början till slut. Den är väldigt bra gjord och spänningen höjs hela tiden. Bland de bästa böcker jag har läst, nästan omöjligt att sluta läsa. Rekommenderar denna boken starkt, framförallt till ungdomar.  Hade jag betygsatt det hade den utan problem fått 5 av 5.

No comments:

Post a Comment